همه خوب می دانیم که موقعیت جغرافیایی دررشد و نموانسان ها موثر است محل زندگی ازمواردی است که آینده هر شخص را رقم می زند.
شهررشت با مساحت ۱۲۱۵ کیلومتر مربع از بزرگترین شهر شمال ایران و در زمره شهرهای بسیار پرجمعیت ایران قرار دارد وطبق مرکز آمار ایران، شهررشت بزرگترین شهر سواحلی شمال ایران است که در حاشیه غربی دلتای سفید رود آرمیده است.
همه مواهب الهی، پوشش گیاهی و وجود اقوام گوناگون دراین شهر به خوبی دیده میشود اما چقدر توانسته ایم ازشاخص های رشت برای توسعه و آبادانی آن بهره ببریم.
رونق کسب و کارهای مدرن ، اقتصاد دریا ،اقتصاد گردشگری ،خروج از فرسودگی اقتصاد کلاسیک همه می تواند رشت را به سوی شهری مدرن و پویا سوق دهد.
شهرها معرف پیشینه تاریخی ،فرهنگ ،آداب و رسوم مردم هر کشوراست و این نشان ازاهمیت الگوی شهرسازی بر پایه پیشینه تاریخی شهر رشت است .
رشت بامارک سرزمین باران های نقره ای دستخوش تغییرات معیوب بشرشده و به ملولی رسیده است وقتی زیبایی های الهی در نابسامانی شهری دیده نمیشود فقط می توان گفت رشت درگیر ساختارشکنی معیوب معماری است و الگوی درستی را پیروی نمیکند.
کمتر کسی است که قدم برشهررشت بگذارد اما مجذوب و شیفته آن نشود اما نتوانسته ایم رشت را به جایگاه اصلی خود برسانیم که با گشت زنی در محلات رشت می توان همه عیبها را به خوبی دید و تاسف خورد.
شهررشت زنده است و حیات او از شهروندان است رشت با وجود شهروندانی خوش ذوق و با فرهنگ از گذشته پرافتخار خود دورشده است رشت از آن آیندگان وبه فرزندانمان تعلق دارد .
رشت با منحصر به فرد بودن خود خواهان مدیریتی بر پایه ساختاری معماری مدرن بر پایه توجه به نیازهای روحی، مادی و اجتماعی شهروندان و فرهنگ رشت است به همان میزان که در دهه های گذشته رشت سرآمد بسیاری از شهرهای ایران بوده اما اکنون تغییری درست و اساسی را در خود ندیده است رشت خود رشت است و نمیتوان برای آن مثلی پیدا کرد و این داریت مدیران شهری و مسئولان را می طلبد که رشت را به اصالت و مدرن بودن گذشته برگردانند و آن را به زمان حال تعمیم دهند و راهی را پیش گیرند که رشت به گذشته رویایی و حال آرمانی خود بازگردد.
نگاه شهروندی/ مسعود عباس نژاد